Siirry sisältöön

KÄYTÖN JOHTAJAJUUS

Mikä on käytön johtaja?

Sähkölaitteiston käytön johtaja on henkilö, joka vastaa sähköasennusten turvallisuudesta ja niihin liittyvien laitteiden turvallisuudesta. Käytönjohtajan vastuulle kuuluu suunnitella ja valvoa sähköasennusten käyttöä ja huoltoa sekä huolehtia niiden turvallisuudesta kaikissa tilanteissa. Hän toimii sähkölaitteiston ja sen haltijan välisenä linkkinä, varmistamalla että järjestelmä on toimiva, turvallinen ja lain mukainen. Nyt ja tulevaisuudessa.

 

Käytönjohtajan on perehdyttävä kaikkiin laitteisiin, niiden käyttöön, hoitoon ja huoltoon, jotta hän voi varmistaa niiden turvallisen käytön. Hän myös vastaa siitä, että laitteisto on asianmukaisesti merkitty ja että käyttöohjeet ovat selkeät ja ymmärrettävät. Käytönjohtajan vastuulla on myös huolehtia siitä, että kaikki sähköasennus- ja huoltotyöt suoritetaan ammattitaitoisesti ja turvallisesti.

 

Käytönjohtajuus on merkittävä osa sähköasennusten turvallisuutta ja käytettävyyttä. Käytönjohtaja varmistaa asennuksen toimivuuden ja turvallisuuden ja on vastuussa laitteen tai järjestelmän turvallisuudesta sekä siitä, että se täyttää kaikki tarvittavat standardit ja vaatimukset.

sahkomies
Oma asentaja (1)
Oma asentaja (2)

Sähköturvallisuuslaki

Käytönjohtajaa vaaditaan kohteissa, joiden laitteistoon kuuluu yli 1000 V osia tai sen liittymisteho on yli 1600 kVA. Tyypilliset tämä luokan kohteissa on keskijänniteliittymä ja oma
muuntamo, kuten esimerkiksi teollisuusyritykset, hotellit ja kauppakeskukset.

Sähkölaitteiston haltijan (yleensä sen omistaja) on nimettävä käytön johtaja kolmen kuukauden kuluessa laitteiston käyttöönotosta, ja nimettävä uusi käytön johtaja kolmen kuukauden kuluessa siitä, että käytön johtaja lopettaa tehtävänsä.

 

Ratkaisumme teille

 

Luomalla kestävän ja pitkäaikaisen yhteyden käytönjohtajan ja kiinteistön omistajan välille varmistamme tarvittavan ymmäryksen sähköjärjsetelmän kunnosta ja toiminnasta. Jatkuva katsaus ja toimenpidesuunnitelma edistää toimivan ja turvallisen sähkölaitteiston toiminnan. Tämä pitää käyttö-ja korjauskustannuksia kurissa, varmistamalla että tarvittavat korjaukset tehdään ajallaan sekä ennaltaehkäisemällä odottamattomia suurempia korjauskustannuksia.

Porvoon Teollisuussähkö tarjoaa laadukkaita käytönjohtopalveluita erikokoisille yrityksille ja kiinteistöomistajille. Kokenut ja ammattitaitoinen henkilöstömme varmistaa, että laitteet ja järjestelmät toimivat turvallisesti ja tehokkaasti.

Käytämme aina uusimpia tekniikoita,  korkealaatuisia materiaaleja ja johdonmukaisia työkaluja, jotta voimme taata asennuksien turvallisuuden ja laadun.

Turvallisuus on meille tärkeä asia, ja siksi panostamme käytönjohtopalveluihin paljon. Haluamme varmistaa asiakkaillemme, että laitteet ja järjestelmät toimivat turvallisesti ja tehokkaasti, eikä heidän tarvitse huolehtia niiden toimintavarmuudesta.

Kun tilaat käytönjohtajapalveluita meiltä, voit olla varma siitä, että käytönjohtaja on aktiivisesti mukana sähkölaitteistonne kehittämisessä ja ylläpidossa. Meidän käytönjohtajapalveluihin kuuluu myös sovittu määrä tarkastuskierrosta vuodessa, joista sähkölaitteiston haltijalle toimitetaan raportti havaituista puutteista, tehtävistä korjauksista ja kehitysehdotuksista.

Meiltä saat myös kattavan raportin käytönjohtopalveluiden päätyttyä. Raportti sisältää kaikki tarvittavat tiedot siitä, millaisia testejä ja tarkistuksia järjsetelmälle on suoritettu. Raportissa kerrotaan myös, mitä toimenpiteitä on tarvittaessa suoritettu järjestelmän turvallisuuden takaamiseksi,

9
10

Yhteydenotto

Ota yhteyttä meille yhteydenottolomakkeen kautta ja kysy lisää käytönjohtopalveluistamme. Käytönjohtajapalvelussamme, kuten kaikissa muissakin palveluissamme tarjoamme aina laadukkaita ja johdonmukaisia ratkaisuja asiakkaillemme.

Porvoon Teollisuussähkö Oy | Puh. 0400 373 656 | Urakoitsijantie 15 A 2, 06450 Porvoo

Vieritä ylös